Bye bye


Sista bilden med min kamera...



Jag skulle bara prova zoomen och sekunden efter går den sönder, det var iofs
på tiden för den är gammal som gatan. Men varför nu? Just nu? När jag ska åka
 iväg och vill fota under resan.  Ajja får väl köpa mig en riktig kamera då och
 plattång för den la också av i förrgår. Och jag välte datorn i golvet:!?! Dont ask...
 Det är inte min vecka helt enkelt. Nu hoppas jag att jag kommer fram till Halmstad
 iallafall för jag har planer ikväll som jag inte vill missa! Får se om det blir någon
 update under veckan, om inte annat så får ni ha det så bra sålänge!














Today!


Äntligen fredag! Jag ska strax iväg till skolan och ha frisörteknik.
sedan ska jag hem och packa klart och sen åker jag till Halmstad,
 som jag har längtat! Kanske uppdaterar lite snabbt innan jag åker.
Ha en bra fredag alla!
PUSS O KRAM













Ana Gina




Henne har ni väl inte missat, själv tycker jag att hon är skitrolig men å andra sidan har jag dålig humor sen får man tolka det hur man vill, nu har hon iallafall fått en egen show på Svt.

Kolla in det första avsnittet här:
http://svt.se/2.144626/1.2211462/hela_program?video2211462=2215392













Det ska börjas i tid...




Detta handla jag till mig själv men förutom det så köpte jag julklappar idag! 3 är nu klara så då återstår bara 4 till. För en gång skull så ska jag inte jäkta sista veckan, man säger samma sak varje år att nästa år ska jag ordna det tidigare och tror du man gör det, nej! Pluspoäng till mig i år iallafall ;)











Lunchtips ;)




Fullkornspasta, oliver, pesto, tomater, fetaost och strimlad rostbiff = GOTT!












4 days left




På fredag åker jag till Halmstad och stannar där hela lov veckan. Det ska bli så skönt att få komma dit och umgås med familj och vänner och framför allt att slippa försöka hinna med allt på bara ett par dagar. Nu kan jag verkligen ta mig tid till var och en utan att man ska behöva prioritera vilka man ska hinna träffa, jag vill ju träffa alla såklart. Det hoppas jag att ni är medvetna om även om jag inte sagt det till er. Mina stunder med er gör att jag kan komma tillbaka till Skövde och skolan med nya krafter. Och på tal om skola, jag har en foto inlämning tills imorgon, vi ska fota en händelse i tre bilder, som en liten serie, vad ska jag fota? Jag har ide torka... Help me...











I knew I've seen her before!!





The city Allie

Ni vet hon som är tillsammans med snyggingen Adam, jag visste att jag sett henne tidigare
 men har inte haft en aning om var förräns nu, hon är med i Shayne Wards video ju!

















Lyckad lördag kväll!


Igår va jag på tjej fest hos Marika, maten var super god och kvällen var verkligen lyckad från början till slut. Idag har jag dessvärre varit mer död än levande och inte fått något vettigt gjort, mer än att lämna in modeuppgiften till skolan, 2 minuter innan deadline, nice!


Några av tjejerna körde singstar för fullt!











Chicy.se







To die for...











Winter time




God morgon! Jag sitter här med morgonkaffet och tända ljus, snart är det dags att gå mot skolan. Fredagar är så sköna vi har en lektion mellan 9-12 sen är det helg! Idag ska jag inviga mina vinterskor, det är snö ute nu! Igår kom verkligen vintern på riktigt, det snöade, jag drack julmust, använde vinterjacka och vantar för första gången och allt på samma dag :p Nu ska jag pulsa iväg mot skolan...

Ciao











20 åcktobär




Vi har fullt upp i skolan nu, vi ska göra ett smycke, en målning, raster, en liten uppsats om dagens mode och en bildserie. Jag har väl gjort det mesta men har lite kvar så jag tänkte sätta mig ner med resten imorgon och verkligen få allt klart annars har jag för vana att skjuta upp det till sista sista stund. Det ser ut som ett bombnedslag på våra bänkar, målarfärg, väskor, tyger, datorer, allt i en salig blandning och mitt i detta kaos så ska man koncentrera sig och vara kreativ, yeah right! Men just nu ska jag plocka med tvätten sen är det dags att sova.
 
GOD NATT!












Tisdag


Sitter här med en kopp kaffe och värmer mig, usch va tråkigt väder det är ute. Jag gillar egentligen hösten men inte när det regnar. Och jag måste ut i detta vädret sen för jag ska ha fotolektion i eftermiddag. Men innan det ska jag se på film. The last song tror jag det blir. Jag har laddat hem massa filmer och första säsongen av Sopranos, jag har aldrig följt den serien tidigare men tycker att den verkar skitbra. Och igår va jag på biblioteket och lånade böcker så nu ska jag ta tag i mitt läsande igen, brukar tappa suget efter att jag läst en bra bok men sen när jag väl börjar igen så fastnar jag helt. Så jag kommer nog spendera många timmar i höst och vinter med att se på film och läsa men vad ska man annars göra när man inte vill gå ut i blåst o regn?! Nej nu måste jag sätta igång filmen så jag hinner se klart den innan jag ska dra mig mot skolan.

Hoppas ni får en fin höstdag!










Man kanske skulle bli sko designer...


Nelly.com har haft en tävling där man fick designa sin egen sko, det vinnande bidraget skulle säljas på Nelly.com. Nu är ju tävlingen avslutad men jag tyckte det var så kul att designa så jag slängde ihop en variant som jag gärna hade gått runt med nu...














We speak no italiano


Jag har börjat läsa italienska, jag älskar det språket och jag har bestämt mig för att åka dit ganska snart, och då vill jag göra mig förstådd, risken finns att jag bosätter mig där någon gång i framtiden. Och eftersom jag i rötterna är Valon från Holland och Italien har jag en liten förkärlek för just Italien och har alltid drömt om att flytta utomlands från kalla sverige men jag är så familjekär så det skulle bli lite jobbigt emellanåt tror jag. Men samtidigt lever jag bara en gång så varför inte prova?! Dröm dig inte bort i vardagen, låt vardagen bli din dröm...










Lyckad kväll igår!


Ljuspartyt gick bra, jag hade supermysigt med tjejerna, och Jessie från partylite gjorde ett jättebra jobb. Jag bjöd på äppelpaj som var mycket omtyckt, vilken tur! På bilden här nedanför ser ni serien som jag beställde hem 2 ljuslyktor från. Och vilka dofter på ljus och bodylotion dem har, det kan nog hända att jag köper saker därifrån fler gånger.













Youre carisma is causin me trauma I marry you and youre drama ;)




Medans jag gör iordning här inför kvällen så lyssnar jag på musik, inget ovanligt iofs det gör jag ju alltid men iallafall så hittade jag den här låten på youtube och fastna direkt!











Sorry!


Jag har haft en liten blogg semester som ni kanske har märkt, har egentligen haft massor att skriva om men dess mindre lust att dela med mig. Jag är inne i en fas där allt kan gå hur som helst och jag som är en kontroll människa gillar inte att dela med mig av info när jag själv inte ens vet hur det blir.

För att fortsätta där vi avslutade så gick mötet mycket bra. Jag fick erbjudande om att jobba som konsult åt Partylite men pga. skolan så valde jag att tacka nej. När jag gör något vill jag göra det till 100% och därför tyckte jag att kombinationen av detta jobb och skolan hade lett till att jag inte gjort mitt bästa i något av det men vem vet kanske vid ett senare tillfälle...

I fredags var jag hemma hos en klasskompis med några andra klasskompisar :) Vi kolla på film (It's a boy girl thing) helt okej film, sedan va Idol i fokus och pizzan på bordet.  Och igår var det film mys här hemma, ni måste se Letters to Juliet, efter filmen var jag inte långt ifrån att beställa biljetter till Italien (verona) jag måste åka dit! pronto!

Idag ska jag ha en liten partylite visning här hemma med lite folk och fika. Så nu har jag faktiskt inte tid att skriva mer, jag måste handla och baka etc.etc. Men jag lovar att bättra mig med uppdateringen.

Kram!









Dagens fotolektion & morgondagens planer




Lektionen slutade med att halva klassen satt och hade olika ljud för sig, läraren var imponerad över vad vi kunde åstadkomma! Och vi ska föreställa en vuxenklass, det kan inte vara bra att ha lektioner till 16.20 en tisdag...

Imorgon är det skola som vanligt och då ska vi passa på att luncha sushi på våran 3 timmar långa håltimme.
På eftermiddagen drar jag iväg på ett litet möte i Hjo, mer info kommer imorgon kväll... Jag har fullt upp nuförtiden med andra ord, och jag gillar det faktiskt!!











Fashion


Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening

- Coco Chanel














Shopoholic




Idag har jag strosat runt i massa affärer med mamma. Och jag hittade massa fint som vanligt. Jag ska nog inte gå i mer affärer på ett tag! Men som jag brukar säga, det här är min hobby, andra spelar fotboll, spelar golf etc. och jag shoppar.... Nu ska jag sova, skola imorgon. God natt!












I mina högtalare idag




















Söndagen den 10-10-10

Igår va jag på smyckes party och självklart jag fick med mig något hem, denna gång blev det ett armband.
Maten var suuuper god. Det bjöds på någon slags grekisk paj, jag snodde till och med med mig receptet hem. Efter detta blev det utgång med Lisa och hennes folk, jag hade skitkul det var verkligen en lyckad kväll igår!
Hoppas ni har haft en lika bra helg!
KRAM














The wonderful brightly coloured 90's








Vi har fått en uppgift i skolan, vi ska lämna in ett litet arbete om dagens mode, hur det ser ut, varför det ser ut så osv.. När jag kika runt på internet hittade jag dessa underbara 90 tals bilder! Vilken stil och vilka färger, visst ser det härligt ut!









Jag måste lägga mig i den här debatten...


 

Från och med nästa år kan det bli förbjudet för kvinnor att bära slöja i Frankrike. Som ett svar på lagen, som godkänts i parlamentet, ville två unga studentskor i Paris testa vad som händer om en kvinna väljer att bära niqab och korta shorts....

– Vi ville inte angripa eller håna fundamentalistiska muslimer. Vi ville ifrågasätta de politiker som röstat igenom den här lagen som vi tycker strider mot grundlagen, skriver kvinnorna under signaturen NiqaBitch.

NiqaBitch är anonyma, men uppger att de är studenter i 20-årsåldern. Och även om en av dem är muslim, påpekar de att de själva inte kommer beröras direkt av slöjförbudet. Vi trodde att det här var ett fritt land där var och en kan välja själv hur man vill klä sig och utöva religion efter sin egen vilja. Den här lagen är absurd  och verkar svår att tillämpa säger tjejerna.

Lagen mot heltäckande slöja har varit hett omdebatterad i Frankrike. Parlamentet har godkänt förslaget, men än kan det stoppas. Om lagen träder i kraft nästa år kommer kvinnor som bär burka eller niqab på offentlig plats kunna straffas med böter. En man som tvingar en kvinna att bära slöja kan också straffas.

Läs hela artikeln på:http://www.aftonbladet.se/wendela/article7915888.ab

För det första vet jag inte hur jag ska bemöta tjejernas val att demostrera, personligen tycker jag att det är lite väl revolutionerande att bära shorts tillsammans med niqab men samtidigt är tanken bakom god så det överväger. Låt de som vill använda niqab göra det. Och framförallt ska man inte kunna bli bötfälld för att man bär den. När ska folk lära sig att alla är olika, tror på olika saker, respektera det och lär istället av det, var nyfiken och positiv så kanske du får en helt annan syn på saken. Och för er som inte är så insatta i ämnet kan jag säga att det inte står i koranen att kvinnan MÅSTE bära slöja, det är valfritt och när det kommer till niqab (som täcker hela ansiktet) så medger jag att det är lite extremt, det är ett fåtal som väljer att bära den och dem tillhör en liten klick av muslimerna och kan nästan jämföras med sekter här i sverige.

Jag tror det var igår jag såg på Uppdrag granskning där dem diskuterade om det är rätt eller fel att neka en beslöjad kvinna arbete, det beror väl helt och hållet på vad det är för slags arbete säger jag då! Om man bär niqab som inte alls är anpassad för dagens arbetande kvinna är det ganska uppenbart att arbetsmarknaden blir begränsad och att arbetsgivaren kan tycka att det är obekvämt men om man använder en vanlig slöja så förstår jag inte hur man kan bli nekad ett arbete, jag är väl minst lika kompetent med eller utan tygstycket på huvudet eller drar den ut kunskapen ur huvudet kanske?! "Folk" kan nämligen få det att låta så...











Obs!


Jag har fått samtal och massa frågor om mitt inlägg här om dagen angående förändringar.
Nej jag är inte gravid, ni som känner mig lite bättre vet att jag vill gifta mig innan det är dags för barn. 
Jag ville bara göra detta klart, så det inte blir några missförstånd...
Inga bebisar för mig än på ett tag, jag lånar syrrans sålänge :p














Frisörteknik


Idag har vi gjort hår inpackningar, föning och valt ut toningar till nästa gång, då ska vi nämligen tona varandras hår. Ska jag våga rött? Jag får nog fundera lite på det tills nästa torsdag.

     

















My new favourite is Bruno Mars














@ school

 

Sitter i skolan och är klar med självporträttet och raster, nu ska jag börja med mitt smycke. Halsband eller hårsmycke?


     











Hjärtat har sina skäl som förståndet aldrig kan fatta (Blaise Pascal)

 
Jag har tagit ett stort beslut men avslöjar inte än vad saken gäller men jag kan säga att ni kommer märka en stor förändring och det gäller inte hårfärgen som jag skrev om i tidigare inlägg. Ibland måste man bara gå på magkänsla och inte bry sig om vad andra skulle tycka om ditt beslut, det här är mitt liv, min framtid och mina val!
Detta är inget ogenomtänkt, det här är något som jag har funderat över och jag har verkligen övervägt för och nackdelar och vad som blir bäst till slut. Jag kommer att berätta vad det gäller men vill först ta det med min familj...

Går du och tvekar på något? Vet du inte hur du ska göra? Hur du än gör blir det både bra och dåligt! Strunta i andras åsikter och gör det som du känner är bäst för dig. Tänk framåt, att du, när du blir äldre och ser tillbaka kommer att känna att du tog rätt beslut. Du lever bara en gång så ta vara på livet!









Dagens make up lektion
















Farligt begär efter...


 Rött hår... ska jag våga?!
















Hemma igen!!


Sämsta humöret idag... Har jag inte velat åka hem förut så var det ingenting mot den här morgonen men nu är jag hemma iallafall. Jag ber att detta året tills skolan är klar ska gå fort. Jag vill verkligen göra den här utbildningen men distansen till vänner och familj är hemsk. Helst för mig som lever för mina närmsta.
Helgen har varit super, brorsans födelsedag firades och vi åt på Wild west, mycket god mat måste jag tillägga.
Resans viktigaste: JULIE. Min syster har fått en bebis som ser ut som en docka. Jäkla unge till att vara söt!
Facebook status: Vi hade roligt vi skrattade. Hahaha vännerna var lika sköna som vanligt.
Mysigast: Fredagen!
Det var min uppdatering om helgen, hoppas ni har haft det minst lika bra!

GOD NATT














Ready to go...


Nu ska jag åka, uppdaterar på söndag om helgen =)














RSS 2.0