Borlänge


Tittade på Michael Jackssons minnesstund i tisdags, jag kunde verkligen inte hålla mig ifrån att gråta. Så fint! och sorgligt. Jag kommer inte ihåg vem det var som sa det men en av de personer som höll tal sa direkt till hans barn: There was nothing strange about youre daddy but what he had to deal with was strange! Exakt! och som dem svenska kommentatorerna sa i bakgrunden:  hade han bara hade fått höra en tiondel av det som sades när han levde kanske han fortfarande hade varit vid liv... Vila i frid MJ









Nu är jag i borlänge,  Jag och min kusin bilade upp hit i onsdags, vi hade jättemysigt påväg upp,  vi stannade i gränna och köpte polkagrisar och så hade vi med oss fika och jag fotografera det mesta jag såg. Det tog lite längre tid än vanligt att köra dem 54 milen pga ovädret som vi började märka av när vi närma oss dalarna. Vi mötte en lastbil på vägen som sköljde över oss som en tsunami, såg ingenting och trodde vi aldrig skulle komma fram... men iallafall nu är vi här och ska sova hos mormor till på söndag. Har hunnit att hälsa på några kusiner och morbröder och vänner men idag tänkte vi att vi skulle hinna med resten.
Nu ska jag äta frukost sen ska vi titta på fotboll (min kusin är med och spelar för Brage i DaleCarlia cup) hoppas inte matchen blir inställd pga vädret som det blev igår. 

Borlänge resan i bilder:






Ta hand om er allihopa.


Sommar sommar sommar - dags att klä av sig?

Det är så underbart med denna värmen. Jag har varit på stranden hela veckan och även badat för första gången på 3 år och förstår inte riktigt hur jag kunnat hålla mig ifrån det tidigare, det finns väl inget bättre än att bara känna solens värme sen doppa sig i det svala vattnet!?
 Men en sak måste jag bara skriva om, bredvid oss när vi låg på stranden idag låg det en ung kvinna och sola, inget fel med det men.. topless och i string, tycker ni att  det är rätt att man ska få ligga så naken? det finns en nudist strand ett par hundra meter bort kan hon inte gå dit istället? För jag vill iallafall inte se hennes bara kropp, tycker det räcker med att folk springer runt i alldeles för små badkläder och inte skäms det minsta, kanske fel av mig men så tycker jag, själv är jag väldigt diskret av mig och gillar inte att man visar för mycket av sig själv. Men tillbaka till ämnet, det som störde mig mest var att hon riktigt högt och tydligt påpeka att hon minsann inte skämms och att hon faktiskt inte är helt naken (hon mena att den lilla trekanten till trosa va kläder), hon vill inte ha några linjer och har lagt sig bakom en stock. SO WHAT! jag vill fortfarande inte se oavsett hur hon ser ut eller va hon säger, ta ditt pick och pack och gå bort till nudist stranden där kan hon springa runt med sin stringtrosa och göra vad hon vill bakom stockar och stenar.
Så nu har jag fått avreagera mig lite hoppas ingen tar illa upp.
Sen kom jag på en annan ide idag, inte för att jag tror den kommer slå igenom i sverige. men tänk vad underbart det hade varit om en del av stranden bara va till för kvinnor, det finns så många som antingen av religion, komplex eller rädsla inte går till stranden, dem har lika rätt som alla andra att få bada och sola men dem kan helt enkelt inte för det finns ingenstans för dem att gå.  Och alla som nu kritiserar detta önskemål - jag ber inte om hela stranden utan bara en liten bit med staket på sidan om - underbar ide tycker jag, ingen som håller med  mig?

Nu ska jag åka till hylte och hälsa på mina kära vänner tillsammans med min kusin Saknat er massor tjejer, vi ses snart =)




RSS 2.0