Ready to go...




Julklapparna blev färdigköpta och inslagna igår och väskan är packad så jag är klar för att åka mot Halmstad nu, i 19 dagar, härligt! Önskar er en god jul och ett gott nytt år! Vi ses 2011!














3 tips





Kvällen har spenderats med film, det fick bli Death at a funeral, att rekommendera om du är sugen på lite komedi. På bordet stod sesamsticks, gurkstavar och sweet n hot dip, perfekt tilltugg om du vill ha en lite nyttigare variant av snacks. Knäcken står på spisen och ska slås in i små cellofan påsar med presentsnöre runt, en perfekt liten jul present att ha med sig när man är bort bjuden.
Snart ska jag sova, sista skoldagen imorgon, sen är det jul lov. Det var några år sedan man hade det sist! God natt!














B.E.P is doin it again






En ny version av en gammal låt, brukar inte gillas men det här är riktigt bra!












Accessories does it





Ur snygga smycken! Jag satt och fingra på en beställning men eftersom jag åker till Halmstad på onsdag så hinner jag inte få paketet innan dess så jag får vänta tills jag kommer hem men det kommer definitivt beställas något därifrån senare!











Bakat!






Choklad och pistagenöt tårta med krispig jordnötsbotten

Så himla gott men nu känns det som att jag inte vill äta på en vecka, och från och med imorgon är det smalmat som gäller om jag ska kunna få på mig klänningen till nyår! Ingen mer tårta iallafall!
Men gott va det =)











myphone is the shit



Jag tappade min mobil i vatten för några dagar sedan och efter en timme gick den inte ens att sätta igång så jag har haft den liggandes i hyllan i väntan på att kastas tills jag idag plötsligt fick jag för mig att prova om den gick att sätta igång, jovisst! Jag måste tillägga att jag har en GAMMAL samsung, med naglack målat på och eftersom jag aldrig brytt mig om mobiler eller tekniksaker över huvudtaget så har jag bestämt mig för att ha den kvar tills den rasar ihop men varför skulle jag ens prova sätta igång den, nu måste jag ha den kvar eftersom den fungerar, a deal is a deal! Lite pinsamt är det ju att dra upp sin krockskadade gamla mobil medans övriga befolkningen sitter med iphones i handen. Hahaha jag blandar iallafall inte ihop den med någon annan!!













Tack Gumms!




Jag måste bara visa vilken fin present jag fick av Emilia när hon var här och hälsa på, 
visst va det gulligt av henne! Nu tänker jag på dig varje gång jag ser den =)











Frisörteknik






Dagens håruppsättning från frisörtekniken, vår lärare var inte där idag så vi fick göra vad vi ville, så jag slängde ihop en uppsättning med massa flätor i.














Nu är jul pyntet uppe!

















Im proud of myself!



De flesta kurser vi har läst nu i höst fortsätter på vårterminen men 2 kurser är klara nu till lovet och jag måste få skryta lite och berätta att jag fick mvg! Det får en verkligen att bli motiverad till att de andra kurserna ska gå lika bra...











High fashion festen i bilder



Kvällen började hos Jessica och lilla Nellie




Tjejer överallt... 16 tjejer närmare bestämt


Vi satt till och med på golvet!










Strike a pose!
















Senare bar det av till Bogrens/Harrys/Sliver





Tack tjejer för en mycket rolig kväll!











Lucia






Kan ni historian bakom Luciafirandet? Att hon från början kom från Sicilien, att hon var var kristen, men eftersom de kristna ofta blev förföljda på den tiden var ju detta hemligt. Hon var rik och hade en stor hemgift men hennes mamma va sjuk och som tacksamhet skänkte hon bort sin förmögenhet när modern blev frisk. Hennes blivande man blev arg eftersom han inte skulle få någon hemgift och som hämnd avslöjade han att hon var kristen och den 13 december år 304 efter kristus blev hon torterad och halshuggen.

Själva Lucia tåget kom först på senare tid i sverige då pojkar gick runt från gård till gård med lyktor och ljus och sjöng för att samla in pengar till studier, en person var utklädd till ängel och som gloria hade man en krona med ljus, där har vi vår första Luciakrona. Dock kunde denna tradition spåra ur och sångerna blev mer till vrål så på 1700 talet ville prästerna civilisera det hela och gjorde om hela traditionen till en kristen fest genom att sätta ängeln i fokus. Det sägs att den första riktiga Lucian kronades 1764 i Billingen. Den första bilden på en Lucia kom 1848 och så spreds traditionen vidare runt om i Sverige. I Stockholms dagblad 1927 var första omröstningen för vem som skulle bli Stockholms Lucia, vinnaren kröntes sedan i stadshuset och åkte sedan kortege med sina tärnor bort till en ljusfest på skansen. Tävlingen blev en stor succe och som ni vet har nästan varje tidning idag en egen Lucia omröstning.

Luciasången heter från början Barcelona napolitana och handlar om neapolitanska fiskares längtan hem till stadsdelen Sankta Lucia i Neapel.

Det är alltså en blandning av vår hedendom, vår katolska medeltid och nutid och tonsatt med musik från Neapel som vi har fått en unik svensk tradition, en av dem finaste om du frågar mig!













Hello!



Senaste dagarna har varit bäst! Emilia var här och vi hade lika kul som vanligt när vi ses. Det blev ett par vändor på stan där vi fynda massa kul, jag hitta en vinterjacka, äntligen! Hur mysigt är det inte att träffa gamla vänner, ta en kopp kaffe på stan och bara sitta och mysa och uppdatera varandra om livet! Igår gjorde jag som majoriteten av svenskarna, titta på Idol finalen, Jay vann och jag tyckte han va en värdig vinnare med en unik röst, vad tycker ni? Idag är det klassfest med stylistklassen, temat är high fashion, det känns som att kvällen kommer bli lyckad! Nu ska jag sätta igång med lite förberedelser inför kvällen, ha en fin lördagkväll nu! Jag återkommer imorgon med bilder och uppdatering om kvällens bravader =)









Nyårs inspiration





Skor från Asos och klänningar från Nelly











Nu har vi börjat fota i studion











Sista lektionen spårar lätt ur en sen eftermiddag...












Julies dop
















Är i Skövde igen...



Igår kom jag hem från Halmstad,
nu är jag super trött efter en mycket lyckad helg. 
Tack underbara för fina dagar!
Nu ska jag bädda ner mig i sängen.

 Good night!












Today it is


God morgon! Det är äntligen torsdag och idag åker jag till Halmstad men först ska jag packa klart och ha fotolektion sen bär det av direkt till tåget! Som vanligt så bloggar jag inte när jag åker iväg så jag kommer tillbaka på söndag nästa gång. Hoppas ni får en underbar helg! Kram

Alltid med på tågresan:












God morgon

 

Åå vad jag inte ville gå upp imorse men jag kämpa mig upp för jag måste komma i tid eftersom rektorn kommer och hälsar på i vår klass idag... Jag sitter här med tända ljus och morgon musiken i högtalarna tittar på termometern där det står -19.1!! Det är ingen bra motivation...

Have a nice day











RSS 2.0