Våffeldagen!
Ni har väl inte missat vad det är för dag idag? Inte för att jag själv brukar hålla reda på det men idag ska det iallafall ätas våfflor. Bina kommer hit sen och mummsar med oss. Men först tar jag en sväng ner på stan med mami!
Våffeldagen är från början en ren missuppfattning av namnet Vårfrudagen. Våffeldagen inträffar den 25 mars varje år ända sedan 1600-talet! Själva ordet våffla kommer från ett tyskt ord för vax/honungskaka. Namnet har våfflan fått av rutmönstret som liknar binas vaxkakor.
Tips till bästa våfflorna
- Se till att våffelgärnet är riktigt hett innan du heller i smeten.
Recept på frasvåfflor 4 portioner
4 dl grädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram smält smör
2 dl kallt vatten eller mineralvatten
1/4 tsk salt
Värm våffeljärnet. Rör ut bakpulver och salt i mjölet och mjölet i vattnet. Vispa grädden hårt och vänd ner mjöl och vattenblandningen samt svalnat smält smör. Spara lite av smöret att smörja järnet med första gångerna. Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången. Grädda 2-3 minuter. Lägg upp våfflorna på galler för sig eller servera dem helst direkt.
Recept från receptfavoriter.se
Vad du är söt, tack! OH GUD så längesedan man såg dig... Hoppas allt är bra?
Kram